(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Srdíčka z lineckého těsta

Potřebné ingredience
500 g hladké mouky, 200 g moučkového cukru, 350 g tuku (Hera, máslo), 1 vejce + 1 žloutek, citronová kůra, vanilkový cukr.
Postup přípravy
Z uvedených přísad vypracujeme na vále vláčné těsto a necháme asi 1 hodinu odpočinout v lednici. poté vykrajujeme srdíčka. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 12 minut. Upečená srdíčka slepujeme krémem, například s malinovou příchutí. Po ztuhnutí krému potřeme cukrovou polevou nebo polevou z bílé čokolády a ozdobíme drobnými kvítky nebo jinými ozdůbkami, které si připravíme z marcipánu nebo mléčné hmoty (falešný marcipán).

Srdíčka s růžičkami

Srdíčka se čtyřlístkem - jarní

Srdíčká bílá - svatební

Srdíčka s monogramem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

SimonaV.
(upraveno)
13. 11. 2010, 22:46





nahlásit